Daca v-ati vopsit vreodata parul cu siguranta ati simtit mirosul puternic si intepator de amoniac. Un ingredient comun gasit in multe vopsele de par, amoniacul este un activ care face firele mai susceptibile la saturatia culorii. Mai exact, amoniacul creste nivelul pH-ului parului in timpul procesului de oxidare, care, la randul sau, deschide cuticula si permite culorii sa patrunda adanc in firul de par.
Amoniacul, aceasta substanta chimica incolora folosita in mod obisnuit in coloranti, poate irita ochii, nasul, pielea si gatul si poate distruge firul de par facandu-l uscat si casant. Amoniacul a fost mult timp cheia pentru o culoare de lunga durata, dar avand in vedere mirosul puternic si natura adesea iritanta a ingredientului, oamenii de stiinta au incercat sa gaseasca ingrediente, cum ar fi etanolamina, monoetanolamina si carbonatul de sodiu, care imita amoniacul fara miros. Din acest motiv, vopselele de par fara amoniac au ajuns extrem de populare. Nu numai ca functioneaza la fel de bine ca si cele normale, dar, in general, marcile fara amoniac iau in considerare calitatea ingredientelor si impactul lor asupra mediului.
Daca va doriti o schimbare de look sau doar sa va revigorati culoarea naturala a parului, vopseaua fara amoniac poate fi alegerea perfecta. In acest articol veti afla totul despre beneficiile vopselei de par fara amoniac si cum puteti obtine un rezultat uimitor si sanatos!
Ce este vopseaua de par fara amoniac?
Vopseaua de par fara amoniac este un produs pentru colorarea parului care nu contine compusul chimic amoniac, ce descompune rezistenta parului si trebuie evitat in produsele pentru par. Amoniacul nu este doar daunator pentru rezistenta parului. Vaporii pe care ii degaja amoniacul pot fi daunatori pentru ochi, plamani si piele.
Vopseaua de par naturala sau vegana nu contine amoniac si este cea mai buna optiune. Cele mai bune vopsele de par fara amoniac nu numai ca va vor colora parul, dar il vor face mai moale, mai stralucitor si mai usor de gestionat. Cautati produse cu ingrediente naturale, hranitoare si de intarire, cum ar fi uleiul de argan, keratina, unt de shea, ulei de avocado, ulei de floarea soarelui, ulei de in, unt de cacao, lapte de ovaz, proteina de soia, grau sau orez, proteina din matase, extracte organice de floarea pasiunii, extract de violete si magnolie si alti aminoacizi.
Vopseaua de par fara amoniac este mai blanda cu parul si nu il deterioreaza, deoarece alcalinizatorul nu este la fel de puternic. Dar, nu toate vopselele de par mentioneaza ca nu contin amoniac in denumire, ambalaj sau descrierea produsului, de aceea este foarte important sa verificati lista de ingrediente. Amoniacul va fi de obicei listat ca persulfat de amoniu sau hidroxid de amoniu pe lista de ingrediente, asa ca evitati produsele care contin aceste substante chimice.
Atunci cand veti cauta o vopsea de par fara amoniac, veti gasi o gama de formule semi-permanente, demi-permanente si permanente. Semi si demi sunt ambele temporare. Diferenta este ca vopselele semipermanente dureaza de obicei aproximativ sase spalari, in timp ce vopselele demi-permanente, utilizeaza un volum mai mic de peroxid, care intra in cortexul parului, permitand formulei sa reziste pana la maximum 30 de spalari. Culoarea permanenta este formulata pentru a-si mentine pigmentul pe termen nelimitat sau pana cand va vopsiti din nou parul.
Vopseaua de par naturala fara amoniac este foarte eficienta. Produsele de astazi fara amoniac disponibile in formule permanente si temporare, ofera un pigment excelent. Daca doriti sa va colorati parul in timpul sarcinii, vopseaua de par fara amoniac este considerata cea mai sigura alegere.
Cum alegem si cum aplicam vopseaua de par potrivita?
Fiecare tip de par are nevoi specifice. Vopseaua de par fara amoniac vine intr-o varietate de formule adaptate diferitelor tipuri de par, de la cel uscat, la cel gras sau vopsit. Optati pentru produse naturale sau create 100% din ingrediente de origine vegetala, care sa nu contina amoniac, parabeni, silicon sau rezorcina, cu uleiuri cerificate organic (cocos, argan, avocado) care protejeaza si hranesc firul de par, prevenind uscarea si ruperea. Alegeti produsul potrivit pentru a obtine o culoare vibranta, fara a compromite sanatatea parului.
Fiecare produs este un unic, asadar si instructiunile de folosire ar putea fi diferite, fie ca este vorba despre timpul de asteptare, tehnica de aplicare sau ingrijirea post-colorare, asigurati-va ca urmati instructiunile pentru obtinerea acelei nuante perfecte, si pentru pastrarea sanatatii parului.
Aplicati cea mai buna vopsea de par fara amoniac cu aceeasi precautie ca si orice alta vopsea de par. Faceti intotdeauna un test de sensibilitate a pielii inainte de aplicarea vopselei de par, recomandat cu 48 de ore inainte de vopsire. Aplicati o cantitate mica de produs pe o zona mica a antebratului sau sub barbie si lasati sa actioneze. Un astfel de test piele va va informa daca veti avea o reactie alergica la produsul pe care urmeaza sa il utilizati. Daca nu apar reactii adverse, poti vopsi parul in siguranta.
De asemenea, este intotdeauna o idee buna sa faceti un test de suvita. Luati o bucata de par din spate sau dintr-o parte a capului unde va este mai comod pentru a putea efectua testul suvitei. Aplicati produsul conform instructiunilor de pe cutie sau ambalaj. Acest test este util pentru a vedea daca culoarea obtinuta este rezultatul dorit.
Cu orice produs de frumusete, asigurati-va ca cititi cu atentie instructiunile inainte de a incepe procesul de aplicare. Purtati intotdeauna manusile furnizate de vopseaua de par pentru a va proteja mainile in timpul aplicarii. De asemenea, este intotdeauna o idee buna sa aplicati crema sau un produs similar pe marginile liniei parului inainte de a incepe sa va vopsiti parul. Se recomanda aplicarea cremei de-a lungul fruntii, la spate si pe urechi pentru a evita transferul colorantului in acele zone.
Nu utilizati niciodata vopsea de par pentru sprancene sau gene. Puterea vopselei de par difera de puterea folosita pe sprancene sau gene, de aceea se recomanda sa utilizati un produs specific pentru acele zone.
Mituri comune si adevaruri despre vopseaua de par fara amoniac
Mit: Vopseaua de par fara amoniac nu este durabila
Realitate: Vopseaua de par profesionala naturala ofera o durabilitate remarcabila, mentinand culoarea vibranta timp indelungat.
Mit: Cu vopseaua de par fara amoniac nu poti obtine culori intense
Realitate: Formulele naturale si vegane permit obtinerea unei game variate de culori intense si naturale.
Mit: Vopseaua de par fara amoniac nu acopera firele albe.
Realitate: Vopseaua de par naturala si vopseaua de par vegana fara amoniac ofera o acoperire de 100% a firelor albe, culoare naturala si de durata. In plus protejeaza si hraneste firul de par, oferindu-i stralucire si suplete.
Asadar, daca va vopsiti des parul sau vreti sa va schimbati nuanta fara efecte daunatoare, daca aveti scalp sau piele sensibila sau vreti sa acoperiti parul gri incapatanat sau radacinile inestetice,vopseaua de par fara amoniac este solutia ideala. Alegeti sa va colorati parul cu incredere, cu vopseaua fara amoniac care ofera nu doar culoare, ci si sanatate pentru par. Savurati transformarea cu un produs care respecta frumusetea naturala a parului! Colorare fericita!