DermaRolling – tehnica pentru un ten frumos si revitalizat in profunzime

In cautarea unui ten sanatos si radiant suntem dispusi sa incercam diferite tratamente, produse si instrumente de ingrijire a pielii. Unul dintre tratamentele care a captat atentia in ultimii ani este microneedling-ul, iar dermaroller-ul este cel mai popular instrument pentru acest procedeu. Acest dispozitiv mic sub forma unei role pline de ace fine este unul dintre utilizate instrumente in industria frumusetii. Fiind o modalitate rapida si usoara de a intineri si reface pielea, este alegerea preferata a celebritatilor preocupate de sanatatea si aspectul pielii.

Dermarolling sau microneedling este un proces care a fost efectuat initial de medicii dermatologi. Astazi cu putin antrenament se poate realiza cu usurinta si acasa. Este un tratament accesibil, eficient si relativ non-invaziv pentru piele. Un dermaroller ajuta la intinerirea pielii, la tratarea cicatricilor cauzate de acnee si la reducerea semnelor de imbatranire. Este extrem de usor de folosit, tot ce trebuie sa faci este pur si simplu sa rulezi dispozitivul pe piele.

In acest articol, vom explora beneficiile acestui instrument extraordinar numit dermaroller si cum ne poate ajuta sa obtinem o piele mai frumoasa si mai sanatoasa.

Ce este un Dermaroller?

Un dermaroller este un dispozitiv pentru ingrijirea pielii care consta intr-un maner cu un cilindru acoperit cu ace fine. Aceste ace pot avea diferite lungimi si grosimi, in functie de necesitatile individuale ale pielii. Microneedlingul efectuat acasa cu un dermaroller este putin diferit de procedurile profesionale de microneedling efectuate de un dermatolog. Exista mai multe tipuri de dermaroller disponibile, dar este important ca atunci cand achizitionati unul sa va asigurati ca este steril inainte de a fi folosit.

Cum functioneaza un Dermaroller?

Atunci cand dermaroller-ul este rulat pe fata, acele mici si fine de pe rola inteapa pielea. Gaurile create in piele sunt minuscule si considerate a fi superficiale. Din acest motiv, tratamentul nu este considerat invaziv. Cand pielea este perforata se creeaza o leziune controlata. Nu sunt provocate leziuni reale ale stratului exterior al pielii, acele ajutand la descompunerea oricarui tesut cicatricial.

Leziunile controlate ale pielii duc la o sangerare superficiala, lucru care declanseaza raspunsul de vindecare a ranilor organismului si astfel: pielea elibereaza substante care stimuleaza cresterea; se formeaza noi vase de sange in piele; creste productia de colagen. Studiile au aratat ca in urmatoarele 5 zile, colagenul produs de organism se depune in zona pielii tratate. Acest lucru ajuta pielea sa devina mai ferma si poate reduce aspectul ridurilor fine. Mai mult decat atat cercetarile au descoperit ca pielea tratata cu patru sesiuni de microneedling, la o luna distanta, ar putea duce la o crestere cu 400% a colagenului.

Beneficiile utilizarii unui Dermaroller

Dermarolling-ul a fost folosit initial de catre medicii dermatologi pentru a stimula productia de colagen in tratarea cicatricilor faciale si intinerirea pielii. In timp a castigat popularitate ca tratament ce poate fi facut acasa pentru imbunatatirea aspectului pielii. Iata cateva dintre beneficiile utilizarii dermarollerului:

Stimuleaza productia de colagen: Pe masura ce inaintam in varsta incep sa apara semne precum ridurile, liniile fine, petele de varsta, cearcane, etc. Desi este un fenomen natural cu unele masuri aplicate, semnele de imbatranire ale pielii pot fi cu siguranta reduse si amanate, iar tratamentul cu un dermaroller va aduce sigur rezultate vizibile. Unul dintre cele mai semnificative beneficii al dermarollingului este stimularea productiei de colagen. Acesta este o proteina esentiala care mentine elasticitatea si fermitatea pielii. Prin producerea naturala de colagen, dermarollerul ajuta astfel la reducerea aspectului liniilor fine si ridurilor.

Trateaza cicatricile si hiperpigmentarea: Hiperpigmentarea apare atunci cand pielea produce mai multa melanina decat de obicei, fie din cauza expunerii la soare, a cicatricilor cauzate de acnee sau a altor factori care pot declansa aparitia acesteia. Tratamentul cu microneedling folosind un dermaroller ajuta la normalizarea celulelor pigmentare (melanocite), descompune orice tesut cicatricial determinand organismul sa produca colagen nou si ajuta produsele topice de ingrijire sa patrunda mai adanc in piele. Asadar, dermarollerul poate contribui la reducerea aspectului cicatricilor, inclusiv celor post-acnee, precum si la uniformizarea tonului pielii si reducerea petelor pigmentare.

Imbunatateste absorbtia produselor de ingrijire: Folosind un dermaroller inainte de aplicarea serumurilor sau cremelor de ingrijire a pielii, veti imbunatati absorbtia acestor produse, ceea ce inseamna ca ingredientele active vor ajunge mai adanc in piele, oferindu-va beneficiile maxime.

Reduce marimea porilor: Prin stimularea regenerarii celulare, dermarollerul poate contribui la diminuarea porilor mariti, dand pielii un aspect mai fin si mai uniform.

Ajuta la reducerea aspectului vergeturilor: Vergeturile apar de obicei cand pielea isi schimba rapid forma din motive precum sarcina, cresterea rapida in greutate, cresterea masei musculare sau cresterea rapida in perioada pubertatii. Atunci cand pielea este supusa unor tratamente de dermarolling, acest instrument de mana perforeaza pielea si descompune fasciculele de colagen, ceea ce stimuleaza procesul de reparare, fortand imediat pielea sa stimuleze productia de mai mult colagen care umple stratul dermic rupt. Pe masura ce stratul dermic se extinde, culoarea se estompeaza deoarece pielea se ingroasa si se dilata. Acest lucru reduce cu siguranta aspectul vergeturilor. Dermaroller creeaza, de asemenea, mii de microcanale pe piele, ceea ce ajuta la o absorbtie mai rapida si mai profunda a altor produse tipice de ingrijire a pielii, ceea ce ajuta la reducerea aspectului vergeturilor. 

Ajuta la stimularea cresterii parului: Efectuarea tratamentului cu dermaroller pe scalp poate creste, de asemenea, productia de celule si activa circulatia sangelui in jurul scalpului, ceea ce ajuta la cresterea parului. De asemenea, prin canalele realizate pe scalp incurajeaza produsele topice de ingrijire cum ar fi uleiurile si serurile, sa patrunda mai adanc si sa ajunga la foliculii de par.

Rezultate in cateva sedinte: Beneficiile utilizarii unui dermaroller se vad in general dupa cateva sedinte consecutive. Dar cu putina rabdare si consecventa puteti experimenta o imbunatatire semnificativa a texturii si aspectului pielii.

Cum puteti utiliza un dermaroller in siguranta

Dezinfectati dermaroller-ul cu alcool inainte si dupa utilizare pentru a evita infectiile. Asigurati-va ca pielea este curata si uscata inainte de utilizare. Atunci cand il rulati pe piele, nu apasati prea tare. Presiunea usoara este suficienta pentru a obtine rezultate optime. Aplicati produsele de ingrijire imediat dupa utilizare pentru a profita de absorbtia crescuta a pielii. Pentru cele mai bune rezultate, folositi dermaroller in mod regulat, dar nu mai mult de o data pe saptamana pe fata si de 3 ori pe saptamana pe scalp. 

Evitati utilizarea unui dermaroller daca aveti un istoric cu probleme de coagulare a sangelui sau folositi alte tratamente medicale. Nu utilizati dermarollerul pe zonele cu eczeme, arsuri solare,  sau oriunde exista alunite. 

Asadar, dermarollerul poate fi un obiect valoros in rutina de ingrijire a pielii. Prin utilizarea corecta si regulata, puteti obtine o piele mai sanatoasa, mai luminoasa si mai tanara. Inainte de a incepe un tratament de microneedling, este intotdeauna recomandat sa discutati cu un specialist in ingrijirea pielii pentru a stabili cel mai potrivit tratament si tehnica in functie de nevoile specifice.

Abonează-te la newsletter

Rămâi la curent cu toate noutățile!