Daca va doriti un bronz frumos si sanatos fara a depinde de razele UV nocive ale soarelui, autobronzantele sunt solutia!. Puteti obtine aceasta stralucire acasa, fara vizite la salon sau expuneri repetate la soare. Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti produsul potrivit care sa va asigure un rezultat pe masura asteptarilor. Alegand produse pe baza de dihidroxiacetona (DHA – un polimer din zahar care coloreaza pielea in siguranta) alaturi de alte ingrediente naturale precum suc de aloe vera, glicerina si acid citric va veti putea bucura de un bronz frumos, uniform si sanatos care rezista pana la 7 zile.
Autobronzantul este o modalitate sigura, fara UV, de a obtine un aspect de piele scaldata de soare, dar nu toate autobronzantele sunt la fel. Unele trebuie sa stea pe piele o perioada de timp chinuitoare, pana a fi absorbite, in timp ce altele sunt greu de aplicat uniform. Dar mai importanta decat aplicarea este ingrijirea inainte si post autobronzare.
Primul si cel mai important pas este sa evitati produsele autobronzante care contin substante chimice nesigure. Din fericire, exista produse cu ingrediente naturale, organice pentru a obtine un bronz cu aspect natural. A doua regula de aur este rutina de ingrijire a pielii si anume exfolierea. Asigurati-va ca efectuati acest proces foarte bine cu cateva zile inainte pentru a indeparta toate reziduurile, beti multa apa si hidratatati pielea de doua ori pe zi. Inainte insa de aplicarea oricaror produse autobronzante pielea trebuie sa fie complet curata, uscata si fara produse ( lotiuni sau uleiuri) pentru a putea maximiza rezultatele autobronzarii.
Inainte de a aplica, puteti pune putina crema hidratanta pe coate, genunchi si calcaie pentru a evita ca bronzul sa fie mai pronuntat in acele zone sau chiar sa le pateze. Pentru o aplicare perfecta pe maini si incheieturi, specialistii tapotarea spre zona palmei folosind un buretel ( puteti folosi un burete curat cu care aplicati fondul de ten). Acest lucru va ajuta uniformizarea aspectului in zona mansetei.
Pentru etapa post-ingrijire puteti faceti dus usor in primele doua zile dupa bronzare pentru a evita estomparea bronzului prea repede.
Daca doriti sa uniformizati nuanta pielii, este important sa aveti o rutina solida de ingrijire a pielii, care sa abordeze si probleme precum hiperpigmentarea sau alte tipuri de semne. Ingredientul care bronzeaza pielea (DHA) coloreaza uniform pielea, dar exista sanse ca zonele cu celulita sau vergeturi sa para mai proeminente. Pentru a combate acest lucru, puteti aplica putina crema hidratanta in zonele cu probleme si, desigur, sa faceti un test de plasture pentru a va asigura ca interactioneaza bine cu pielea si obtineti efectul dorit.
Siguranta autobronzantelor versus bronzarea la soare
Daca optati pentru un bronz la soare, probabil ca stiti deja riscurile la care va expuneti printre care se numara: arsuri solare, melanomul si alte tipuri de cancer de piele, deshidratare, eruptii cutanate, leziuni oculare, suprimarea sistemului imunitar si risc de imbatranire prematura a pielii. De fapt, fotoimbatranirea (deteriorarea pielii din cauza expunerii la soare si a luminii ultraviolete (UV)) sta la baza procent destul de mare de modificari vizibile ale pielii de-a lungul vietii.
Exista un mit potrivit caruia pielea mai inchisa la culoare are nevoie de o protectie solara mai mica. Total neadevarat, lucru valabil si pentru pielea bronzata artificial cu ajutorul produselor autobronzante. Majoritatea produselor autobronzante nu contin protectie solara. Deci, daca alegeti sa petreceti timp in aer liber, veti fi in continuare expusi pericolelor razelor soarelui, inclusiv arsuri solare, cancer de piele si imbatranire prematura. Cremele de protectie solara trebuie folosite indiferent daca utilizati sau nu un autobronzant.
Cand alegeti sa cumparati un autobronzant, luati in considerare ingredientele. Intotdeauna verificati lista ingredientelor, iar daca regasiti printre denumiri precum afamelanotida, bremelanotida sau hormon de stimulare a α-melanocitelor (care este uneori scris ca α-MSH sau hormon de stimulare a alfa-melanocitelor), alcool, sulfati, alergeni, parfum, gluten, ulei de palmier, canthaxanthin , beta-caroten, licopen sau luteina, astaxanthin, tyrosin, evitati sa folositi acele produse.
Autobronzantele sunt disponibile sub mai multe forme: lotiuni, spuma sau spray. In general, lotiunile se absorb mai greu si nu puteti vedea intotdeauna exact unde ati aplicat produsul. Cu toate acestea, de obicei sunt hidratante, asa ca pot fi o alegere buna daca aveti pielea uscata. Produsele autobronzante sunt forma de spuma sunt cele mai indicate pentru ca sunt mai usoare si se usuca mai repede. Spray-urile sunt idele pentru zilele in care nu vreti sa purtati machiaj si fond de ten pentru ca ofera pielii un bronz subtil.
Cum se foloseste un autobronzant
Aplicarea autobronzantului este de obicei o operatiune simpla si se aplica la fel ca o lotiune de corp. Iata care sunt pasii:
Faceti dus si exfoliati: Folosind un burete natural sau orice accesoriu preferat aveti, exfoliati usor sub dus inainte de a folosi autobronzantul. Acest lucru ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii pentru a va oferi o aplicare mai uniforma.
Uscati bine pielea: Inainte de a aplica produsul, pielea trebuie sa fie complet uscata.
Hidratati pielea: Aplicati lotiunea de corp obisnuita in zonele care tind sa fie cele mai uscate sau care absorb rapid produsul: coate ( inclusiv la interior), axile, genunchi si glezne. Lasati produsul sa se absoarba cateva minute.
Aplicati autobronzant pe portiuni: Incepeti pe rand cu fiecare parte a corpului. Produsul se poate usca rapid, asa ca va trebui sa va concentrati doar pe o zona. Aplicati produsul pe piele folosind miscari circulare de masaj.
Folositi o manusa catifelata pentru aplicarea autobronzantului: Palmele se pot colora foarte usor, de aceea este foarte important sa folositi o manusa atunci cand aplicati produsul. Daca aplicati cu mainile goale, va trebui sa le spalati bine dupa ce terminati fiecare zona. Aveti grija cand aplicati produsul in jurul mainilor, incheieturilor, genunchilor, picioarelor si gleznelor.Aceste zone absorb rapid produsul, asa ca nu aplicati in exces. Incercati sa aplicati produsul cat de bine puteti prin miscari de tapotare. Ajuta sa indoiti genunchii si coatele atunci cand aplicati in acele zone. Daca observati zone care au prea mult produs, stergeti usor cu o carpa uscata.
Lasati sa actioneze cateva ore: Fiecare produs are un interval de timp diferit inainte de a putea face dus, dar de obicei este o idee buna sa evitati dusul, transpiratia sau orice umiditate timp de 6 pana la 8 ore. Puteti aplica produsul inainte de culcare si puteti face dus cand va treziti. Daca folositi produse de curatare la dus, veti vedea ca bronzul se reduce in comparatie daca doar clatiti cu apa. Pentru a va pastra bronzul si pentru a-l face sa dureze mai mult, aplicati o crema hidratanta dupa ce v-ati clatit si desigur pe toata durata bronzului.
Asteptati sa se usuce: Dupa aplicarea produsului,asteptati 10 minute inainte de a va imbraca.
Folositi crema solara in fiecare zi. In general, produsele autobronzante nu contin SPF, asa ca nu uitati sa aplicati zilnic produse cu factor de protectie cel putin 30+.
Pentru a indeparta autobronzantul puteti apela la o exfoliere usoara fie cu un burete, lufa sau prosop si luati in considerare creme de exfoliere care contin AHA, deoarece acestea pot ajuta la indepartarea bronzului. De asemenea, puteti face un dus fierbinte pentru a ajuta la indepartarea mai usoara a bronzului.
Indiferent de tipul de piele, cautati ingrediente care iubesc pielea, care vor hrani si ii vor oferi o stralucire aparte, cum ar fi sucul de aloe vera, uleiul de ricin hidrogenat, glicerina si acid citric, iar daca aveti pielea predispusa la acnee, evitati formulele pe baza de ulei.