Ingrijirea pielii bebelusilor

Cum alegem produsele potrivite pentru ingrijirea pielii bebelusilor?

Rolul de parinte presupune multe responsabilitati si intotdeauna ne dorim ce este mai bun pentru copilul nostru. Aceasta include si cea mai buna rutina de ingrijire a pielii, totul pentru a mentine pielea moale si sanatoasa. Alegerea produselor de ingrijire a pielii pentru bebelusi poate fi confuza si coplesitoare.  Lista de intrebari este nesfarsita: Cat de sigur este produsul? Contine substante chimice danunatoare? De ce are nevoie bebelusul meu? Sunt aceste produse naturale? si lista poate contina.

Etichetele inselatoare, utilizarea de substante chimice nocive si ingrediente toxice care se gasesc in produsele pentru bebelusi sunt motive suficiente pentru a fi foarte precaut, mai ales atunci cand alegem produse de ingrijire a pielii pentru bebelusi. In plus, principalul motiv pentru care este important sa stiti ce ingrediente contin produsele pe care le utilizati pe pielea bebelusului este faptul ca unele ingrediente pot provoca iritatii grave ale pielii, iar altele pot fi chiar absorbite rapid de corpul micutilor.

Din fericire, exista modalitati si produse sigure cu ajutorul carora putem ingriji si proteja pielea bebelusului. Familiarizandu-va cu ingredientele despre care se stie ca dauneaza si stiind ce ar trebui sa cautati in produsele de ingrijire a bebelusilor, puteti evita produsele daunatoare si puteti alege alternative naturale care sunt mult mai sigure, dar la fel de eficiente.

Asadar, iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa alegeti produse sigure de ingrijire a pielii bebelusilor, dar si sfaturi despre cum sa cititi etichetele acestora.

  1. Alegeti produse special concepute pentru bebelusi

Pielea bebelusilor este extrem de delicata si predispusa la uscare si iritare. Produsele care functioneaza bine pentru noi nu vor fi potrivite si pentru copilul nostru. Prin urmare, este esential sa alegeti doar produse destinate bebelusilor, deoarece au fost cercetate si dezvoltate cu atentie. Alegeti game de produse de ingrijire a pielii care sa fie blande, dar eficiente si sa protejeze pielea bebelusului de iritantii de mediu, cum ar fi praful si fumul. Sapunurile, cremele hidratante si sampoanele special create pentru bebelusi sunt mai blande decat produsele pentru adulti si nu irita pielea. Exista o multime de produse sigure pe care le puteti folosi pe pielea micutului. Totusi, daca aveti nevoie si de o parere avizata inainte de a introduce un nou produs in rutina zilnica  de ingrijire a pielii, discutati si cu medicul pediatru al copilului.

2. Testati produsele pentru bebelusi

Probabil va este cunoscuta recomandarea de a aplica unele creme mai intai pe o zona mica si apoi sa verificati daca exista modificari dupa 24 de ore. Incercati sa faceti asta si cu bebelusul. In loc sa utilizati un produs nou achizitionat pentru bebelusi pe tot corpul copilului, incercati mai intai sa il testati pe o zona mica vizibila a corpului. Vedeti daca exista o reactie alergica si daca nu exista in 24 de ore, ar trebui sa il puteti folosi in siguranta. Daca observati eruptii cutanate, uscaciune sau roseata,  consultati medicul pediatru pentru a afla cauza problemei.

3. Cautati ingrediente naturale si sigure

Este evident ca alegerea produselor naturale de ingrijire a pielii bebelusilor cu ingrediente blande si sigure este cea mai buna modalitate de a-i mentine pielea curata, moale si hidratata.

Exista o multime de produse naturale in care nu exista substante chimice, toxice si daunatoare pentru copii. Fiecare dintre aceste ingrediente organice sunt blande, sigure si eficiente, astfel incat sa puteti curata pielea bebelusilor si ii feriti de pericol. Iata cateva ingrediente pe care ar trebui sa le regasiti pe lista produselor pentru bebelusi:

  • Nuca de cocos – Produsele de spalat si sampoanele pentru copii contin de obicei sulfati ca agenti de spumare. Cu toate acestea, sulfatii pot elimina umiditatea de pe piele si pot provoca iritatii. De asemenea, sulfatii pot irita ochii delicati ai bebelusului. Produsele pe baza de nuca de cocos sunt blande nu usuca si nu irita pielea.
  • Ulei de avocado – Este o sursa extrem de bogata de antioxidanti, acizi grasi esentiali, minerale si vitamine. Mentine pielea bebelusului bine hidratata, ajuta la vindecare si de asemenea ofera un strat protector pentru a preveni orice daune.
  • Ulei de musetel organic – Cunoscut pentru abilitatile sale de calmare si vindecare a pielii, uleiul de musetel este un ingredient ideal pentru pielea bebelusilor, deoarece ajuta la reducerea inflamatiilor si calmeaza pielea sensibila.
  • Aloe Vera – Este cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale si de ingrijire a pielii. Aloe Vera este bogata in vitaminele A si E, zinc si magneziu si ajuta la mentinerea hidratarii pielii bebelusului.
  • Ulei de masline organic – Cand este folosit ca ingredient in uleiul de par, ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui in scalp. Continutul ridicat de antioxidanti imbunatateste sanatatea scalpului si parului si intareste foliculii de par.
  • Uleiul de argan – Este o sursa bogata de vitamine A si E si este plin de antioxidanti si acizi grasi Omega-6. Aceste proprietati excelente fac din uleiul de argan unul dintre cele mai utile uleiuri pentru a mentine sanatoase parul si pielea bebelusului. Cand sunt utilizate ca parte a produselor naturale de ingrijire a bebelusului, aceste uleiuri intaresc, hidrateaza si protejeaza pielea si parul bebelusului fara efecte secundare.

4. Identificati ingredientele pe care ar trebui sa le evitati

Multe sapunuri, lotiuni si sampoane conventionale pentru bebelusi contin substante chimice si toxine nocive, precum: parfum artificial, parabeni, sulfati, uleiuri minerale, coloranti sintetici, talc si formaldehida. Pielea bebelusului este delicata si absoarbe rapid tot ce este pus pe ea, motiv pentru care ar trebui sa verificam cu atentie ingredientele din produsele de ingrijire a pielii bebelusului. Expunerea la aceste toxine poate duce, de asemenea, la alergii si poate provoca boli grave la bebelusi. De asemenea, pot dauna si irita pielea copilului si pot provoca aparitia eruptiilor cutanate.

Parabenii, care se gasesc adesea in sampoane si sapunuri, actioneaza pe post de conservanti in produse. Este una dintre cauzele principale care duce la iritatia pielii si pot fi usor absorbite de pielea bebelusului. Alegeti produse certificate fara toxine si fara substante chimice nocive. De asemenea, verificati si substantele chimice, cum ar fi ftalati, care pot provoca astm, probleme de neurodezvoltare, IQ scazut etc. O alta problema obisnuita in produse sunt colorantii sintetici, care nu au niciun beneficiu decat sa faca produsul atractiv. Acestea sunt produse inutile pentru bebelusi si trebuie sa le evitati.

5. Folositi o crema pentru scutec si eruptii cutanate fara substante chimice

De fiecare data cand schimbati scutecul bebelusului, curatati usor zona cu o carpa umeda sau cu apa si sapun, deoarece servetelele pentru bebelusi pot contine alcool, parfumuri artificiale, ftalati si multe alte substante care pot irita pielea bebelusului. Odata curatata, uscati pielea si aplicati un strat de crema pentru eruptii cutanate pentru a calma pielea si pentru a preveni orice contact cu substantele iritante din urina si scaunul copilului.

Alegerea unor produse sigure si eficiente de ingrijire a pielii bebelusului nu este o misiune imposibila. Incercati sa aflati mai multe despre ingredientele care pot provoca iritatii ale pielii daca bebelusul prezinta semne de eruptie sau reactie.  Si nu uitati, medicul pediatru sau dermatolog sunt cei in masura sa va indrume atunci cand intampinati o problema sau aveti nevoie de un sfat pentru ingrijirea pielii bebelusului.

Abonează-te la newsletter

Rămâi la curent cu toate noutățile!