Tonerul facial este un produs de ingrijire a pielii care ofera un plus de hidratare, mentine fata curata si improspatata si reduce la minimum aspectul porilor.
Ce este un toner facial? Pe scurt, tonerele sunt produse pe baza de apa, concepute pentru a restabili echilibrul si hidratarea pielii dupa curatare, dar pot ajuta si la inchiderea porilor, inclusiv au capacitatea de a elimina impuritatile si reziduurile care pot ramane dupa curatare. Introducerea unui tonic pentru fata in rutina zilnica poate fi cheia pentru un ten mai luminos si mai revigorat.
Sunt disponibile in mai multe formulari concepute special pentru preocuparile specifice de ingrijire a pielii. In acest articol puteti afla toate detaliile despre tonerul facial, de ce este important si cateva extra motive pentru a incepe sa il utilizati cat mai curand!
Ce este tonerul?
Tonerul este un produs lichid care arata exact ca apa si care care se foloseste dupa curatare, inaintea serumurilor si a cremei hidratante. Tonerul ajuta la indepartarea murdariei, sebumului, demachiantului si machiajului ramas dupa curatare. Acest lucru poate ajuta la prevenirea aspectului tern al pielii prin eliminarea acumularii de produs.
Cand a aparut, scopul tonerului a fost sa echilibreze excesul de sebum si fiind atat de eficient in diminuarea uleiului, a devenit cunoscut pentru uscarea pielii. Astazi cele mai multe produse sunt fara alcool si sunt orientate catre diferite probleme ale tenului. Unele tonere au proprietati de exfoliere si pot fi folosite pentru hidratarea pielii si de asemenea pot ajuta si la reducerea petelor pigmentare.
Tonerele se impart in doua categorii principale: astringente si echilibrante. Aceste tipuri de toner functioneaza pentru toate tipurile de piele, in special pentru pielea uscata si sensibila si pot fi folosite de doua ori pe zi dupa curatare.
Tonerul echilibrant are o formula blanda pentru a echilibra pH-ul pielii, pentru a hidrata si calma pielea. Tonifierele astringente sunt concepute pentru pielea mai grasa, mixta sau predispusa la acnee. Multe dintre ele sunt tonere exfoliante si sunt formulate cu acizi exfolianti precum AHA (acid glicolic, acid lactic, acid mandelic) si BHA (acid salicilic). Un toner exfoliant excelent este formulat pentru a exfolia usor, fara a irita sau sensibiliza pielea. Cu toate acestea, oricat de blande sunt acestea, nu este indicat sa utilizati zilnic un toner exfoliant. Se recomanda folosirea o data sau de doua ori pe saptamana, iar in cazul pielii uscate, o data pe luna. Folosirea zilnica unui toner exfoliant poate provoca un dezechilibru major in microbiomul pielii, poate perturba bariera naturala si poate deshidrata pielea, iar in final rezultatul sa fie mai multe pete pigmentare, leziuni solare si inflamatii.
Beneficiile tonerului pentru piele
Va intrebati daca si cand sa adaugati un toner facial in rutina zilnica? Iata 5 motive de care trebuie sa tineti cont:
- Restabileste pH-ul pielii
Pielea are in mod natural un echilibru al pH-ului usor acid pentru a o proteja de poluare si bacterii. Cu toate acestea, unii agenti de curatare pot crea un dezechilibru in nivelul pH-ului, iritand pielea. Nivelul usor acid al pH-ului din toner va ajusta nivelul natural de pH al pielii si o va lasa confortabila si hidratata.
- Hidrateaza pielea
Tonele faciale sunt produse pe baza de apa si au ca scop restabilirea hidratarii pielii dupa curatare. Multe dintre ele includ ingrediente hidratante suplimentare, precum apa de trandafir care intaresc bariera naturala de protectie a tenului si il hidrateaza in profunzime.
- Calmeaza pielea
Utilizarea unui toner facial din surse botanice este o modalitate excelenta de a oferi pielii o senzatie de calmare, atenuand orice roseata sau disconfort temporar.
- Ajuta la indepartarea sebumului si a machiajului
Adaugarea unui toner in rutina zilnica poate ajuta la eliminarea excesului de murdarie si a altor impuritati ramase pe piele. Astfel, crema hidratanta poate patrunde mai eficient in piele.
- Combate acneea
Tonerele care sunt special formulate pentru a trata simptomele acneei contin ingrediente active puternice, inclusiv niacinamida, acid glicolic si salicilic. Aceste ingrediente ajuta la controlul productiei de sebum, reduc aspectul petelor si ofera luminozitate tenului.
Cum alegem tonerul potrivit?
Si in cazul tonerelor ca si in cazul restului produselor de ingrijire a pielii, secretul este sa alegem produsul potrivit tipului de piele. Alegerea tonerului potrivit pentru fata inseamna alegerea unor produse cu ingrediente naturale si evitarea anumitor ingrediente care pot irita pielea sau pot provoca aparitii nedorite ale problemelor deja existente. Verificati eticheta ingredientelor si asigurati-va ca evitati produsele care contin: alcool, peroxid de benzoil, parfumuri, ftalati si parabeni.
Alegeti in schimb produse sigure care contin ingrediente de origine naturala, precum: ceai verde (cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, iar in toner poate ajuta la intinerirea pielii); aloe vera ( renumita pentru efectul sau calmant, poate ajuta la atenuarea inrosirii sau a disconfortului temporar, oferind in acelasi timp un puls de hidratare); ulei de arbore de ceai sau tea tree ( arborele de ceai a fost folosit in mod traditional pentru a ajuta la echilibrarea pielii si pentru a elimina acumularile de la suprafata. Poate minimiza aspectul porilor si ofera pielii un aspect mat); apa de trandafir ( este excelenta pentru aproape toate tipurile de piele si are o multime de beneficii, de la calmarea rosetii temporare pana la echilibrarea pielii).
Cum stim ca functioneaza tonerul?
Este posibil sa observati si sa simtiti beneficiile unui toner imediat. Chiar dupa prima utilizare pielea se va simti curata si revigorata. Cu toate acestea, dupa 1 pana la 2 saptamani de utilizare zilnica, pielea va incepe sa fie mai moale, mai fina si mai stralucitoare.
Pentru pielea sensibila, roseata se poate reduce in timp in timp, atunci cand se utilizeaza un toner cu ingrediente care calmeaza pielea. Persoanele cu pielea grasa pot observa un aspect redus in dimensiunea porilor, datorita capacitatii tonerului de a elimina excesul de ulei si impuritatile din interiorul si din jurul porilor. Pielea uscata se va simti mai hidratata daca in toner sunt prezente ingrediente active, cum ar fi acidul hialuronic.
Tonerul este un produs indispensabil in rutina zilnica de ingrijire a pielii. Este un produs valoros pentru curatarea pielii de impuritati si reziduuri, oferind in acelasi timp o serie de beneficii suplimentare. De la stralucirea tenului pana la eliminarea acneei, exista un toner pentru fiecare tip de piele.
Utilizarea incorecta a tonerelor poate duce la reactii adverse, cum ar fi uscarea pielii, iritatii si acnee. Puteti evita efectele secundare iritante alegand un toner cu ingrediente naturale care sa functioneze in armonie cu pielea.