Cum sa te autobronzezi acasa?  Descopera cum poti alege cele mai bune produse!

Autobronzarea este unul dintre acele obiceiuri de frumusete care odata testate, ajung sa creeze dependenta! Nu exista nimic mai frumos decat o piele bronzata si stralucitoare, fara teama daunelor solare.

Cu toate acestea, procesul de autobronzare poate fi un efort usor intimidant la inceput, dar obtinerea unui bronz uniform si natural cu ajutorul autobronzantului poate fi un proces simplu, daca urmati cateva sfaturi si tineti cont de cateva reguli de siguranta. Produsele naturale pentru autobronzare sunt sigure, accesibile si merita orice investitie.

Urmeaza un ghid complet pentru autobronzare, de la o rutina sustinuta de experti pana la sfaturi esentiale despre ingrediente, totul pentru a putea alege cele mai bune produse si pentru a obtine un bronz de invidiat!

Sfaturi esentiale pentru autobronzare

Pentru a putea obține o bronzare uniformă și naturală cu ajutorul autobronzantului, fără a risca pătarea sau aspectul inestetic al pielii, iata o lista cu cele mai importante si esentiale sfaturi pentru autobronzare:

Exfoliere – Inainte de aplicarea autobronzantului, este important sa exfoliati pielea pentru a elimina celulele moarte si pentru a obtine o suprafata neteda. Folositi un scrub delicat sau o manusa exfolianta pentru pregati pielea si pentru a asigura o absorbtie uniforma a autobronzantului. Asigurati-va ca insistati in zonele unde pielea este mai groasa, cum ar fi genunchii si coatele. Exfolierea are, de asemenea, avantajele de a face bronzul sa dureze si mai mult.

Piele uscata inainte de aplicare – Poate ca nu pare important, dar este bine sa aveti pielea uscata inainte de aplicarea autobronzantului, pentru ca procesul sa fie mai lin si mai uniform. Acest lucru presupune ca inainte de autobronzare cu cel putin 12 ore, sa nu aplicati niciun produs hidratant pe piele.

Aplicati pe sectiuni – Aplicati autobronzant pe sectiuni. De obicei, se recomanda sa incepeti mai intai cu fata, dupa care sa treceti la picioare, brate si trunchi. Daca nu folositi o manusa de aplicat produsul, va recomandam sa va spalati mainile dupa fiecare aplicare pentru a preveni patarea mainilor si pentru a mentine bronzul cat mai neted posibil.

Folositi o manusa de bronzat – Desi exista alte alternative pe care le puteti folosi in loc de manusi, niciuna dintre ele nu ofera rezultate la fel de grozave precum manusile de bronzat. Acestea fac aplicarea autobronzantului mult mai usoara si reduce foarte mult sansa oricaror erori la aplicare.

Evitati zonele proeminente – Pentru a evita aspectul neuniform al autobronzantului, evitati sa aplicati prea mult produs in zonele proeminente ale corpului, cum ar fi coatele genunchii, pliurile articulatiilor, linia parului sau sprancene. Aplicati mai putin produs in aceste zone si intindeti bine pentru a obtine o bronzare uniforma.

Alegeti un autobronzant cu ingrediente naturale – Optati pentru un autobronzant care contine ingrediente naturale si nutritive, cum ar fi, ulei de ricin, ulei de nuci, unt de cacao, ulei de imortele, ulei de argan, unt de shea sau extracte din plante precum suc de aloe vera, lemn de trandafir, cocos si musetel. Aceste ingrediente nu numai ca hidrateaza si hranesc pielea, dar pot contribui si la obtinerea unui bronz uniform si sanatos.

Lasati pielea sa se usuce – Odata ce autobronzantul a fost aplicat, ar trebui sa asteptati 20 de minute inainte de a va imbraca, sau chiar 30 de minute daca aveti timp. De asemenea, dupa primele 30 de minute, este o idee buna sa purtati haine largi. Acest lucru scade sansa ca bronzul sa devina neuniform, ceea ce s-ar putea intampla daca purtati haine mai stramte.

Hidratarea pielii – Dupa autobronzare hidratarea este extrem de importanta, in special la nivelul fetei. Dupa autobronzare se recomanda sa nu aplicati nicio crema hidratanta timp de cel putin 12 ore. Dupa aceasta perioada, hidratarea frecventa va mentine pielea fina si catifelata. Bronzul va dura mai mult, iar pielea va avea o stralucire aparte. Alegeti o crema hidratanta care nu contine ulei, deoarece creeaza o bariera intre piele si autobronzant. La nivelul fetei, autobronzantul poate dura de la 3 zile pana la o saptamana, in functie de intretinere. Deoarece schimbarea celulelor pielii de pe fata este in mod normal mai rapida decat in restul corpului, s-ar putea fi necesara o aplicare mai regulata.

Cum alegem autobronzantul

Produsele autobronzante sunt disponibile in mai multe variante precum: spuma, spray si lotiune. Dintre toate optiunile, spuma ofera cea mai rapida, uniforma si mai usoara aplicare, cu un bronz care rezista pana 7 zile. De obicei puteti vedea efectul maxim al spumei autobronzante dupa 6-8 ore de la aplicare. Lotiunile sunt recomandate odata ce ati atins un bronz de baza pe care doriti sa il mentineti. Ele tind sa fie mai graduale si dureaza in jur de 5-7 zile. In ceea ce priveste spray-urile autobronzante, acestea sunt ideale mai ales in zilele in care nu vreti sa va machiati. Acestea ofera un bronz subtil pielii datorita proprietatilor de uniformizare. Indiferent de optiunea aleasa, nu uitati sa folositi o manusa speciala si catifelata pentru a putea distribui uniform produsul. Aplicati o cantitate mica (de marimea unui ban) din produs direct pe manusa si masati pielea prin miscari circulare pana la absorbtia totala. Asigurati-va ca acoperiti bine toate zonele dorite.

Multe produse sunt disponibile in trei nuante: mediu, inchis (dark) si ultra inchis ( ultra dark). Daca in mod normal aveti tendinta de a va bronza usor, aveti pistrui, sau pielea putin mai inchisa la culoare, puteti alege nuanta medie. Daca va doriti un bronz mai profund, puteti opta insa si pentru nuanta inchisa.

Daca ai aplicat prea mult autobronzant si ai obtinut o nuanta prea inchisa, puteti incerca sa exfoliati usor pielea cu un scrub, pe pielea hidratata in prealabil, sau sa folositi un produs de curatare cu acid salicilic pentru a estompa culoarea excesiva.  Mai puteti aplica o lotiune de corp pentru a estompa tonul general.

Ingredientele sunt un aspect deosebit de important la care trebuie sa aveti grija atunci cand vreti sa obtineti un bronz natural, acasa. Ingredientul activ din aceste produse este denumit DHA, o abreviere pentru compusul dihidroxiacetona. Acest ingredient coloreaza temporar pielea, dar se va spala in aproximativ o saptamana. Datorita tendintelor moderne de formulare, derivatul natural DHA poate fi gasit intr-o multitudine de produse de autobronzare.  Dihidroxiacetona este considerata sigura atunci cand este aplicata local, dar poate creea probleme daca este ingerata sau inhalata, cum se poate intampla in cazul produselor tip spray. Daca alegeti aceste produse, ar trebui sa va protejati ochii, nasul si gura.

In afara de un agent natural de bronzare, alegeti cu atentie produsele si verificati lista de ingrediente. Optati pentru produse formulate din ingrediente naturale, cunoscute pentru proprietatile lor hidratante si vindecatoare. Indiferent de textura aleasa, evitati produsele care contin sulfati, alcool, alergeni, parfum, gluten sau ulei de palmier.

Autobronzarea este in general considerata a fi un pas sigur pentru frumusetea pielii, dar cu toate acestea, este important sa retineti ca produsele autobronzante nu ofera nicio forma de protectie UVA sau UVB, deci cand sunteti afara sau va expuneti la soare, trebuie sa aplicati in continuare protectie solara pentru a va proteja pielea.

De asemenea, trebuie sa luati in considerare perioada de valabilitate a produselor. Majoritatea autobronzantelor dureaza aproximativ 12 luni. Daca aveti o sticla din vara trecuta, probabil ca este timpul sa o inlocuiti. Produsele expirate pot duce la un bronz neuniform sau, mai rau, la reactii ale pielii. Verificati intotdeauna data de expirare specificata pe ambalaj. Daca nu gasiti o data de expirare, cautati simbolul borcanului deschis. Acesta indica numarul de luni in care un produs poate folosit de la deschidere. De exemplu, „12M” inseamna ca produsul poate fi folosit in siguranta timp de 12 luni dupa deschidere. Pentru a va asigura ca autobronzantul isi pastreaza eficacitatea si textura initiala, trebuie sa il depozitati intr-un mediu rece, intunecat si uscat. Lumina si caldura excesive pot deteriora compozitia produsului si pot duce la alterarea culorii sau a consistentei acestuia.

Inainte de a aborda procesul de autobronzare, va trebui aveti in vedere si cateva masuri de siguranta esentiale. Respectarea acestor masuri de precautie va asigura o experienta de autobronzare sigura si eficienta:

  • Pentru a verifica daca exista reactii alergice, efectuati intotdeauna un test de plasture cu 24 de ore inainte de a utiliza un produs nou;
  • Nu aplicati niciodata autobronzant pe pielea iritata, zgariata sau pe zonele inflamate;
  • Inainte de a incepe procesul de autobronzare, este esential sa va protejati ochii, gura si parul prin aplicarea unei creme mai grase ( sau vaselina) in jurul acestor zone;
  • Evitati inhalarea sau ingerarea produsului prin aplicarea lui intr-o zona bine ventilata.
  • Spalati intotdeauna mainile imediat dupa aplicare pentru a preveni bronzarea neuniforma.

Urmand aceste sfaturi de autobronzare, puteti obtine acasa bronzul mult dorit! Nu uitati, cheia este sa alegeti produsul natural potrivit, sa exfoliati si sa hidratati pielea si sa urmati masurile de siguranta. Bucurati-va de beneficiile autobronzarii acasa, mentinand in acelasi timp pielea sanatoasa.

Abonează-te la newsletter

Rămâi la curent cu toate noutățile!