Cu totii ne dorim ce este mai bun pentru copiii nostri indiferent ca vorbim despre alegerile alimentare sau produsele de ingrijire a pielii. Pe langa deprinderea obiceiurilor bune care aduc beneficii sanatatii lor generale, o parte importanta o reprezinta obiceiurile sanatoase de ingrijire a pielii, care joaca un rol esential in igiena sanatoasa.
Primul pas in dezvoltarea oricarei rutine sanatoase de ingrijire a pielii este gasirea produselor potrivite. In calitate de parinte, nu doriti sa alegeti produse care dauneaza in vreun fel pielii copiilor, prin urmare, ar trebui sa cautati produse incercate, testate si bineinteles cu eticheta curata.
Alegerea produselor de curatare a pielii copiilor este o decizie importanta, mai ales cand ne pregatim de vacanta. Deoarece pielea copiilor este delicata, alegerea produsul gresit poate usca si chiar irita pielea. Avand extrem de multe optiuni disponibile, alegerea poate fi un pic dificila. In acest sens, am pregatit un ghid rapid si usor de urmat atunci cand alegeti produsele de ingrijire a pielii potrivite pentru copii.
- Cititi etichetele produselor
Este foarte important sa stim ce ingrediente sunt in produsele pe care le folosim pe pielea copiilor. Unele ingrediente pot provoca iritatii grave, iar altele pot fi chiar absorbite prin piele. Chiar daca oferta este variata si plina de produse etichetate ca fiind sigure pentru pielea copiilor, ar trebui sa luati in considerare doar produsele facute din ingrediente naturale. Doar asa veti avea garantia ca aceste produse nu contin substante chimice dure.
Cautati produse curate si blande cu ingrediente naturale, simple. Evitati produsele care contin substante chimice dure precum parfumuri si coloranti. Astfel de ingrediente pot irita pielea copilului. Alte ingrediente de evitat includ parabenii, formaldehida si sulfatii, care sunt adesea folositi ca si conservanti. Aceste substante chimice indeparteaza uleiurile naturale de pe piele provocand alergii si iritatii la copiii mici.
Sapunurile pot lasa pielea foarte uscata, asadar optati pentru o spalare delicata cu geluri de dus care indeparteaza excesul de murdarie si uleiuri. Copiii nu vor sa foloseasca produse lipicioase sau grele si multi dintre ei nici nu au prea multa rabdare la baie. Asadar, optati pentru produse 2 in 1 ( sampon si gel de dus) cu arome dulci care sa inlesneasca procesul si sa faca baia si mai placuta.
Pe langa gel de dus la fel de importanta este si temperatura apei. Desi multi oameni ar crede ca apa fierbinte este cea mai buna pentru pori, de fapt este mai bine sa folosim apa calduta. Apa fierbinte perturba adesea uleiurile naturale ale pielii.
- Alegeti produse adecvate varstei
Pielea unui copil este extrem de delicata in comparatie cu cea a unui adult. De aceea, este vital sa curatati si sa hidratati in mod regulat pielea copiilor, deoarece este susceptibila la uscare. Varsta reprezinta un criteriu foarte important de luat in considerare atunci cand alegem produsele de ingrijire a pielii pentru copii.
A tine cont de varsta inseamna a opta pentru produse care sunt formulate special pentru pielea copiilor. De exemplu, puteti obtineti o curatare eficienta cu ingrediente blande, cum ar fi castraveti, aloe vera, ceai verde, musetel care curata fata si corpul fara a indeparta uleiurile naturale.
Daca aveti copii cu varste mai mari si care isi doresc sa foloseasca anumite tipuri de deodorante, trebuie de asemenea sa le indicati produsele potrivite. Exista deodorante cu formule naturale, potrivite pentru pielea sensibila a copiilor, fara parabeni, conservanti, parfum artificial si coloranti. Acest tip de produse sunt create din extracte din plante cu efect calmant si hidratant, precum musetelul si aloe vera, si imbogatite cu unturi si uleiuri naturale (unt de cacao si shea, ulei de jojoba, cocos si migdale).
- Preveniti uscarea pielii
Este esential sa hidratati pielea copiilor chiar daca este vara. O crema usoara si hidratanta creata special pentru pielea copiilor este un produs excelent care nu provoaca iritatii si poate preveni afectiunile pielii uscate. In lunile de vara, clorul sau apa sarata pot provoca uscarea pielii, mai ales daca cei mici petrec mult timp inotand in piscina sau la plaja. Aplicarea unei creme hidratante delicate si eliminarea sarii sau a clorului este cheia pentru mentinerea pielii sanatoase.
- Acordati atentie factorului SPF
Vara este anotimpul in care soarele este cel mai puternic, de aceea este esential sa folositi in permanenta crema de protectie solara pentru copii. Atunci cand alegeti un produs, este important sa alegeti unul cu un SPF de cel putin 30+ si care sa protejeze impotriva razelor UVA si UVB. Daca copilul va inota, se recomanda un produs rezistent la apa.
Pentru o protectie solara maxima, cel mai bine este sa aplicati produsul cu aproximativ 30 de minute inainte ca cel mic sa sa iasa afara. Asigurati-va ca acoperiti toate zonele corpului inclusiv mainile, gatul, urechile si umerii. Dermatologii recomanda reaplicarea produsului la fiecare doua ore. Protejarea impotriva arsurilor va ajuta la evitarea semnelor de imbatranire in viitor si va proteja impotriva dezvoltarii cancerului de piele.
- Testati produsele in prealabil
Efectuarea unui test de plasture este vitala pentru a va asigura ca cei mici nu au o reactie adversa la produs. Un test de plasture va ajuta sa identificati potentialele alergii inainte de a utiliza un produs pe tot corpul. Daca produsul provoaca o reactie, puteti preveni imediat, iar daca produsul nu provoaca nicio reactie, puteti continua utilizarea acestuia in siguranta.
O rutina consecventa de ingrijire a pielii poate ajuta la mentinerea pielii sanatoase si stralucitoare a copilului. Curatarea si hidratarea regulata previn uscarea pielii si afectiuni precum acneea si iritatia. Pielea fiecarui copil este diferita si ceea ce functioneaza pentru un copil ar putea sa nu functioneze pentru altul. Prin urmare, este esential sa alegeti numai produse cu ingrediente naturale care va asigura siguranta si eficacitatea lor in procesul de ingrijire a pielii pentru copiilor.